🎥  | Ajax verliest bij Dortmund, check hier de goals

Martijn Baars • 21:01, 06-08-2023 / Laatste Update: 19:57, 08-01-2024

Ajax heeft de voorbereiding afgesloten met een 3-1 nederlaag op bezoek bij Borussia Dortmund. De ploeg van trainer Maurice Steijn maakte nog de 1-1, maar in de tweede helft liepen de Duitsers weg van de Amsterdammers. Nieuwelingen Medic, Ramaj en Forbs kwamen allemaal in de tweede helft in het veld.

BVB opende al heel snel de score via Julian Brandt in de 6e minuut, maar een minuut later maakte Brian Brobbey op aangeven van Steven Bergwijn al gelijk.

1-0 Brandt:

1-1 Brobbey:

2 goals van nieuweling Nmecha

Na rust kwam nieuweling Felix Nmecha, overgekomen van Wolfsburg, in de ploeg bij Dortmund. Hij scoorde binnen het kwartier 2 keer en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

Nmecha 2-1:

Nmecha 3-1:

Ajax-Heracles

Zaterdag begint voor Ajax de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen promovendus Heracles (20:00 uur).