🎥 | Mohammed Kudus maakt indruk in eerste helft oefenpot Ajax
i

screenshot

🎥 | Mohammed Kudus maakt indruk in eerste helft oefenpot Ajax

Rick Kraaijeveld • 17:21, 18-07-2023 / Laatste Update: 06:27, 08-01-2024

Ajax had een oefenwedstrijd gepland staan tegen Shakhtar Dontesk op de dinsdagmiddag. Bij rust stond Ajax al met 3-0 voor en was Mohammed Kudus de beste man op het veld. Hij was in deze eerste helft erg dreigend, scoorde 2 keer en gaf mooie passes - waaronder op de goal van Bergwijn.

De 1-0 werd gescoord door Kudus vanaf 11 meter. Devyne Rensch was helemaal alleen op de rechterkant en ging op avontuur. Uiteindelijk kwam hij in de 16 en werd hij daar onderuit gemaaid. Kudus solliciteerde naar de nummer 1 positie op het lijstje van nemers. Hij schoot de bal zeer zelfverzekerd keihard door het midden.

De 2-0 kwam van de voet van Bergwijn, maar Kudus en Christian Rasmussen hadden een belangrijke rol. Kudus kreeg de bal in de 16 en legde hem af op Rasmussen die een overstapje maakte waardoor Bergwijn hard kon inschieten. Hij knalde de bal in het dak van het doel.

Bij de 3-0 waren wederom Bergwijn en Kudus belangrijk. Bergwijn had een mooie pass in huis waarmee hij het spel opende richting Kudus. Die kon 1-op-1 richting de keeper komen en scoorde in de lange hoek.