Ajax worstelt zich naar eerste zege sinds 24 augustus, staat nu niet eens meer in degradatiezone

Martijn Baars • 22:56, 02-11-2023 / Laatste Update: 15:16, 08-01-2024

De grapjes kunnen voor even terug de kast in, want Ajax staat niet meer laatste in de Eredivisie. Donderdagavond moesten de Amsterdammers inhalen tegen FC Volendam. De 'degradatiekraker' tussen de nummers 18 en 16 eindigde in een 2-0 zege voor Ajax.

De ploeg van nieuwe trainer John van 't Schip wipt door de zege over FC Utrecht, Volendam én Vitesse heen en staat nu dus boven de degradatiestreep. Op doelsaldo én nóg een wedstrijd af te maken staat het voor op Vitesse. Ajax moet ook de 3-2 voorsprong bij RKC nog over de streep trekken, wil het in duels gelijk komen met de rest van de Eredivisie.

2 goals

Tegen Volendam kreeg Ajax weer veel kansen, maar ging de bal er weer niet in. In de rust stond het nog 0-0. Binnen 10 minuten na rust zorgde Steven Bergwijn voor de bevrijding: 1-0. Robert Mühren kreeg nog een enorme kans op 1-1, maar oog-in-oog met keeper Diant Ramaj hield de Duitse keeper het doel van Ajax schoon.

In de slotfase maakte invaller Chuba Akpom ook nog de 2-0.

Eerste zege sinds 24 augustus

De zege op Volendam is de eerste zege sinds 24 augustus van dit jaar. Toen won Ajax uit bij Ludogorets in de voorronde van de Europa League met 4-1 bij Ludogorets. Sindsdien waren de uitslagen als volgt:

Pas de tweede keer de nul

Het is pas de 2e wedstrijd dit seizoen, inclusief voorbereiding (!), dat Ajax de nul houdt. De eerste (en tot aan Volendam de enige) keer was in de oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk in het voorseizoen. Tegen Volendam dankte Ajax de nul aan keeper Diant Ramaj, die 2 enorme kansen van Volendam keerde.