Zlatan terug naar Ajax?! In ieder geval niet als speler: 'Ze hebben mij niet nodig op het veld'
i

REUTERS

Zlatan terug naar Ajax?! In ieder geval niet als speler: 'Ze hebben mij niet nodig op het veld'

Rick Kraaijeveld • 12:55, 01-04-2022 / Laatste Update: 03:48, 12-12-2023

Elke Ajacied zal vast dromen van dit scenario: Zlatan Ibrahimovic die nog een jaartje in het Ajax-shirt rondloopt. Johnny de Mol vroeg ernaar in zijn talkshow HLF8! waar hij belde via video met de Zweed. Zlatan denkt nog vaak aan de club, wil best terugkomen, maar in het veld denkt hij niet meer dat dat nodig is: 'Ze doen het al heel goed' zegt hij.

Op de vraag of hij ooit heeft nagedacht over terugkeren naar Amsterdam krijgt Zlatan een grijns op zijn gezicht: "Ik zal Amsterdam altijd herinneren vanwege de impact die het had op mijn carrière. Ik ben blij dat ik op de Ajax-school zat."

Hij zegt ook dat hij graag wat wil teruggeven, dus hij sluit een terugkomst niet uit. "Ik denk alleen niet om te spelen, ze zijn goed genoeg zonder mij." Hij vindt het leuk om te zien hoe het nu bij Ajax gaat: "Een aantal jaar geleden hadden ze het moeilijk, maar ik denk dat ze nu weer op de goede weg zijn."

Het eeuwige leven

Ondertussen speelt de 40-jarige Zweed nog steeds op het hoogste niveau. Zlatan, die sowieso al een imposante carrière achter de rug heeft, beleefde rond zijn 30e een 2e jeugd die nog steeds doorgaat. Jaar na jaar verrast hij iedereen met wat hij nog kan presteren op zo'n leeftijd.

Na de 2-0-uitschakeling tegen Polen in de WK-kwalificatie gaf hij duidelijkheid over het voortbestaan van zijn carrière: "Zolang ik fit kan blijven, kan spelen en het verschil kan maken, wil ik door gaan. Dat geldt voor Zweden en ook voor Milan." Het zou dus zomaar kunnen dat Zlatan Ibrahimovic volgend jaar nog steeds te bewonderen is op de voetbalvelden.