'Al-Hilal druk op zoek naar vervanger Neymar: komen uit bij Barça'
i

Getty Images

'Al-Hilal druk op zoek naar vervanger Neymar: komen uit bij Barça'

Rick Kraaijeveld • 00:03, 23-11-2023

Neymar is de ster bij Al-Hilal maar zal voorlopig langs de kant staan met een zware blessure. Om toch bovenin mee te blijven doen in de Saudische competitie gaat Al-Hilal op zoek naar een vervanger voor Neymar. Daarvoor komen ze uit bij een oude club van Neymar: FC Barcelona. Dat zegt de Spaanse krant SPORT.

Al-Hilal heeft namelijk wel oor naar een overstap van Raphinha naar het Midden Oosten. De 26-jarige rechtsbuiten van FC Barcelona kon afgelopen zomer al weg, maar wilde zelf blijven. Het is dus nog maar de vraag of hij wel echt daadwerkelijk zal verkassen naar Al-Hilal.

Speeltijd

De club uit Saudi-Arabië kan wel inspelen op een bepaald sentiment. De Braziliaan speelt namelijk lang niet altijd bij Barça en maakt niet gek veel minuten. Kanttekening daarbij is wel dat hij door een schorsing én door een blessure 4 wedstrijden miste. In totaal speelde hij 9 wedstrijden in de competitie en 2 in de Champions League voor Barcelona.

Financieel

Al-Hilal zal diep in de buidel moeten tasten, maar Barça kan wellicht wel open staan voor een deal, volgens de krant. Nog steeds heeft de Catalaanse club het moeilijk de financiële papieren op orde te krijgen, dus extra tientallen miljoenen zouden welkom zijn. Raphinha werd voor 57 miljoen binnengehaald en heeft volgens Transfermarkt een waarde van 60 miljoen. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2027.