Al Ittihad dankzij Benzema en Kanté naar tweede ronde WK voor clubs
i

AP

Al Ittihad dankzij Benzema en Kanté naar tweede ronde WK voor clubs

Martijn Baars • 08:51, 13-12-2023 / Laatste Update: 12:09, 07-01-2024

Mede dankzij doelpunten van Karim Benzema en N’Golo Kanté heeft Al Ittihad de tweede ronde bereikt op het WK voor clubteams in Saudi-Arabië. Het Saudische team, als vertegenwoordiger van het gastland uitgenodigd voor het toernooi, versloeg Auckland met 3-0.

In de volgende ronde neemt Al Ittihad het op tegen de Egyptische grootmacht Al-Ahly, al 11 keer winnaar van de Afrikaanse Champions League. De winnaar van het duel tussen Al Ittihad en Al-Ahly treft maandag in de halve finales het Braziliaanse Fluminense, de winnaar van de Copa Libertadores. In de andere halve finale neemt Manchester City het op tegen de winnaar van het duel tussen het Mexicaanse Club Léon en het Japanse Urawa Red Diamonds.

Goals

De Braziliaan Romarinho opende na een klein halfuur de score namens Al Ittihad tegen het Nieuw-Zeelandse Auckland. Nog voor rust breidden Kanté en Benzema de voorsprong uit. Beide Fransen wonnen het WK voor clubteams al eerder. Kanté met Chelsea in 2021, Benzema liefst vijf keer tussen 2014 en 2021 met Real Madrid.