'Alessandro Florenzi lijkt de volgende verdachte te zijn in het Italiaanse gokschandaal'
i

Getty Images

'Alessandro Florenzi lijkt de volgende verdachte te zijn in het Italiaanse gokschandaal'

Rick Kraaijeveld • 23:26, 15-11-2023 / Laatste Update: 03:16, 05-01-2024

Het Italiaanse nieuwsbureau AGI heeft woensdagavond de volgende naam in het Italiaanse gokschandaal genoemd: het zou gaan om Alessandro Florenzi. De back van AC Milan heeft dezelfde beschuldigingen als Nicolò Zaniolo aan zijn broek hangen.

Volgens AGI is hij de volgende naam die opkomt bij het onderzoek dat geleid wordt door de politie en de Flying Squad. Ook Florenzi wordt verdacht van overmatig en illegaal gokken. AGI lijkt te weten dat ook hij een dezer dagen verhoord zal worden door de rechter in Turijn. Of hij ook op voetbalwedstrijden heeft gegokt, is niet duidelijk. Tot nu toe zijn alleen Tonali en Fagioli daar schuldig aan bevonden.

Zaniolo

Zaniolo speelt trouwens gewoon nog zijn wedstrijden en is er tijdens de interlands van Italië ook gewoon bij. Hij heeft vanaf het begin al gezegd dat hij niks te maken heeft gehad met het gokken op voetbalwedstrijden en lijkt vooralsnog ook niet vervolgd te worden daarvoor. Wel staat hij nog voor andere gokovertredingen onder onderzoek, waar Florenzi nu dus ook voor onderzocht wordt.