Alfred Schreuder moet ook ophoepelen bij FC Barcelona
i

Getty Images

Alfred Schreuder moet ook ophoepelen bij FC Barcelona

Bart van der Wijst • 17:43, 01-11-2021 / Laatste Update: 10:02, 15-01-2024

Alfred Schreuder is niet langer meer assistent-trainer van FC Barcelona. Dat bevestigde de 48-jarige Nederlander tegenover Voetbal International. Schreuder was de rechterhand van Ronald Koeman, die vorige week na de nederlaag tegen Rayo Vallecano buiten werd geknikkerd.

Schreuder vertrok samen met Koeman in september 2020 naar Barcelona. Het 1e jaar ging met vallen en opstaan, al werd er nog wel de Copa del Rey gewonnen. Tijdens het huidige seizoen ging het niet al te best, mede door de povere financiële situatie van de club en de vele blessures.

Schreuder stond onlangs nog lijnrecht tegenover de fysio's van de club, hij vond dat het herstel van Pedri te sloom verliep. Naast Schreuder vertrekt ook Henrik Larsson als assistent-trainer bij Barcelona.

Who's next?

De taken van Koeman zijn inmiddels overgenomen door oud-speler Sergi Barjuán. In zijn 1e wedstrijd kwam FC Barcelona niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Deportivo Alavés. Xavi is de beoogde opvolger van Koeman, maar het lijkt lastiger dan gedacht om hem weg te plukken bij Al-Sadd.