Alle clubs in de Eredivisie en KKD zijn fel tegen 'voorstel zonder perspectief' van 1/3e stadionbezetting
i

Pro Shots

Alle clubs in de Eredivisie en KKD zijn fel tegen 'voorstel zonder perspectief' van 1/3e stadionbezetting

Martijn Baars • 11:22, 25-01-2022 / Laatste Update: 03:25, 12-12-2023

Op de persconferentie van het kabinet van dinsdagavond gaat gezegd worden dat voetbalstadions vanaf komend weekend weer voor 1/3e gevuld mogen worden met fans. Een 'voorstel zonder perspectief', zeggen de clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie in een gezamenlijk statement. Zij zijn tegen dat voorstel en willen gewoon naar minimaal 2/3e bezetting en vanuit daar zo snel mogelijk naar volle stadions.

'Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld. Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3e te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3e bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions.'

Persconferentie

In het statement gaan de clubs ervan uit dat het kabinet gehoor geeft aan de eis. Het is afwachten op de persconferentie of dat ook daadwerkelijk zo zal zijn.