Alles staat bij PSV, maar deze keuze moet Peter Bosz nog wel maken tegen Lens
i

Pro Shots

Alles staat bij PSV, maar deze keuze moet Peter Bosz nog wel maken tegen Lens

Martijn Baars • 10:07, 23-10-2023 / Laatste Update: 18:41, 04-01-2024

PSV speelt dinsdag vol vertrouwen tegen Lens in de Champions League. Het gaat uitstekend met de Eindhovense club, al mag het in de Champions League misschien nog nét iets beter gaan. Trainer Peter Bosz heeft in zijn opstelling bijna alle puzzelstukjes al liggen. Op 1 na. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad ziet samen met Bosz 1 positie waar nog een knoop over doorgehakt moet worden.

De enige vraag is wie in Lens de nummer 10 wordt. "Ik heb 4 uitstekende spelers voor die plek”, gaf de coach aan. "Isaac Babadi, Malik Tillman, Guus Til en Ismael Saibari kunnen er allemaal spelen.” Til was dit weekend tegen Fortuna Sittard de aanvallende middenvelder van dienst en scoorde, zoals wel vaker dit seizoen. Opmerkelijk genoeg heeft Til nog geen minuut in het hoofdtoernooi van de Champions League gespeeld.

Keuze

Til bewijst keer op keer zijn waarde in die Eredivisie-potjes door slim zijn momenten te kiezen en voor de goal te komen als er een voorzet aankomt. In de Champions League konden eerder dit seizoen Tillman en Saibari stralen, terwijl beide spelers dit weekend tegenvielen. Vooral Tilman kreeg het te verduren, toen hij een penalty veroorzaakte tegen Fortuna in het slot van de wedstrijd.

Fout Tilman

'Dat soort fouten in een Europese wedstrijd uithalen is helemaal uit den boze, want daarin beslissen losse momenten vaak over een zege of nederlaag', schrijft Elfrink.