Almere City boekt belangrijke overwinning bij noodlijdend FC Volendam
i

Pro Shots

Almere City boekt belangrijke overwinning bij noodlijdend FC Volendam

Rick Kraaijeveld • 15:16, 14-01-2024 / Laatste Update: 14:13, 15-01-2024

Almere City heeft knap met 1-0 gewonnen op bezoek bij FC Volendam. Het debuut van Regillio Simons (vader van Xavi) is daarmee nog niet wat gehoopt werd. Voor Almere City was deze wedstrijd belangrijk: de ploeg van Alex Pastoor loopt nu nog verder uit op de degradatiezone.

Simons stond voor het eerst als hoofdtrainer van FC Volendam op het papier bij de eerste wedstrijd na de winterstop. Hij neemt samen met Michael Dingsdag de ploeg onder hun hoede, alleen heeft laatstgenoemde nog niet de papieren om officieel als hoofdtrainer op papier te staan. Zij zagen hoe Volendam na minder dan een kwartier op achterstand kwam. Yoann Cathline trok de bal netjes voor, clubtopscorer Thomas Robinet kwam goed voor zijn man en scoorde.

Futloos

Volendam oogde futloos na de goal en kreeg weinig echt grote kansen ondanks dat zij het meeste balbezit hadden. Ze wisten simpelweg niet wat ze met de bal aan moesten. De grote kansen waren namelijk daar voor Almere City, met name voor Kornelius Hansen. Hij had drie ontzettend grote kansen maar miste ze allemaal. In de tweede helft werd het er niet beter op, fout na fout werd er begaan en tal van miscommunicaties waren op het veld te zien. Ook een slotoffensief deed Almere City niet wankelen.

Degradatiezorgen

De zorgen in Volendam beginnen nu toch serieuze vormen aan te nemen. De aansluiting met plek 15, die voor handhaving zorgt, raakt steeds verder uit zicht. Het verschil met Excelsior (op plek 15) bedraagt nu zes punten. Het gat met de play-offplek is maar drie punten.

Almere City doet juist heel goede zaken. Het gat met de play-offsplek is nu vijf punten, Almere staat op de twaalfde plek.