Analyticus Jan Boskamp stopt: 'Ben aan het aftellen, dát wordt mijn laatste wedstrijd'
i

Frank Laracker / DCI Media

Analyticus Jan Boskamp stopt: 'Ben aan het aftellen, dát wordt mijn laatste wedstrijd'

Martijn Baars • 14:14, 23-10-2023 / Laatste Update: 15:14, 05-01-2024

Jan Boskamp is bezig aan zijn laatste maanden als analyticus van voetbalwedstrijden op de Nederlandse tv. Het op en neer reizen valt de 75-jarige Rotterdammer, die al sinds en jaar en dag in België woont, steeds zwaarder. "De Champions League-finale wordt mijn laatste wedstrijd”, vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad.

Boskamp verzorgt namens RTL7 de analyses rondom de Champions League-wedstrijden. Daarvoor schoof hij jarenlang regelmatig aan bij Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp bij Voetbal Inside.

Laatste wedstrijd

"Het werk op zich vind ik leuk, maar ik rij niet meer graag met de auto”, legt de oud-voetballer uit. "Elke week op en neer naar Nederland, dat zie ik niet meer zitten. Ze hebben me al een chauffeur voorgesteld, maar dat wil ik niet. Nee jongens, ik ben aan het aftellen. De Champions League-finale wordt mijn laatste wedstrijd.” Dat duel is op zaterdag 1 juni.

Intensive care

Boskamp kampte eind vorig jaar met zware gezondheidsklachten. Tijdens de kerstperiode lag hij 6 dagen op de intensive care wegens problemen met zijn hart. Hoe het momenteel gaat met de goedlachse analyticus? "Prima joh. Ik weet nog altijd niet hoe die dokters me hebben opgelapt na mijn hartoperatie eind vorig jaar. Ik dacht echt dat het voorbij was.”