Andy Carroll duikt na paar werkloze maanden op bij nummer 16 van het Championship
i

AP

Andy Carroll duikt na paar werkloze maanden op bij nummer 16 van het Championship

Martijn Baars • 12:40, 16-11-2021 / Laatste Update: 22:08, 07-01-2024

De Engelse spits Andy Carroll heeft na een paar werkloze maanden weer een nieuwe club gevonden. De 32-jarige Carroll, ooit een tijdje de duurste Britse voetballer, ondertekende een kort contract bij Reading. De spits verbond zich voor 2 maanden aan de nummer 16 van het Championship, het 2e niveau in Engeland.

Carroll speelde eerder voor Newcastle United, Liverpool en West Ham United. De ‘Reds’ betaalden op de laatste dag van de winterse transfermarkt in het seizoen 2010-2011 een bedrag van 35 miljoen pond om de spits over te nemen van Newcastle. Op dat moment was nog nooit zoveel geld betaald voor een Britse voetballer. Carroll had de ‘Magpies’ in het seizoen ervoor met 17 doelpunten naar de Premier League geleid.

Zonder werk

De Engelsman moest bij Liverpool de naar Chelsea vertrokken Fernando Torres doen vergeten, maar dat lukte de lange spits niet. Carroll kwam amper tot scoren. Hij won met de ‘Reds’ nog wel de League Cup. De 9-voudig international (2 doelpunten) speelde daarna jaren voor West Ham en keerde in de zomer van 2019 terug bij zijn oude club Newcastle United. Na 2 seizoenen waarin Carroll slechts 1 doelpunt maakte, verliet hij afgelopen zomer St. James’ Park. Sindsdien zat de spits zonder werk.