Antony weer in selectie Brazilië voor WK-kwalificatieduels: 'Wat leuk om terug te komen'

Sjors Tanis • 18:54, 29-10-2021 / Laatste Update: 11:58, 05-01-2024

Antony z'n uitstekende vorm bij Ajax heeft hem weer een selectie voor het Braziliaans team opgeleverd. Begin oktober maakte hij zijn interlanddebuut tegen Venezuela (1-3 winst) en toen scoorde hij ook direct. De komende interlandperiode speelt Brazilië 2 WK-kwalificatiewedstrijden.

Op 12 november is Colombia de tegenstander, terwijl de ploeg ook op bezoek gaat bij Argentinië (17 november).

Stand

Het Braziliaanse elftal staat bovenaan in de WK-kwalificatie, met 31 punten uit 11 wedstrijden. Argentinië is de nummer 2 met 25 punten uit evenveel duels.

De Ajacied heeft via zijn Twitter-account gereageerd op zijn oproep: "Weer een bijzondere dag! Wat leuk om terug te komen! Het is altijd een eer om mijn vaderland te mogen vertegenwoordigen! Zeg gewoon bedankt en geniet van elk moment!" Antony komt tegen Argentinië mogelijk zijn teamgenoten Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez van Ajax tegen.

Philippe Coutinho (FC Barcelona) keert na een jaar afwezigheid terug in de Braziliaanse selectie. Bondscoach Tite riep 23 spelers op, onder wie Neymar, Marquinhos, Thiago Silva, Roberto Firmino, Casemiro en Gabriel Jesus.