Anwar El Ghazi flirt met de gedachte om voor Marokko uit te gaan komen
i

ProShots

Anwar El Ghazi flirt met de gedachte om voor Marokko uit te gaan komen

Rick Kraaijeveld • 17:29, 16-09-2022 / Laatste Update: 06:38, 12-12-2023

In het verleden was Anwar EL Ghazi international voor het Nederlands elftal. Hij is nu net weer terug in Nederland, maar is nog helemaal niet bezig met Oranje. Zo vertelde hij tegen ESPN. Hij wil misschien zelfs wel switchen.

Voor de camera van ESPN vertelde El Ghazi dat hij blij is weer te spelen maar niet bezig is met het nationale team. "Ik wist niet eens dat de selectie bekend werd gemaakt vandaag, dat zegt genoeg." De aanvaller komt net weer terug uit Engeland en heeft daar weinig gespeeld: "Ik had dagen spierpijn van 80 minuten spelen tegen RKC", biechtte hij op.

Interlands

Nu hij weer minuten maakt en bij Nederland voorlopig niet in beeld is, bekijkt hij zijn opties wat interlands betreft. "Er zijn gesprekken geweest met Marokko. Het ligt nog een beetje open. Je bent volwassener geworden en dan ga je ook een beetje nadenken. Is de mogelijkheid er wel om voor Nederland te spelen? Ben ik daar wel goed genoeg voor?"

Zijn ouders zouden het in ieder geval fantastisch vinden, daarom is hij ook het gesprek aan gegaan. "Maar ik ga dat niet doen als ik dat niet wil. Toch ben ik in gesprek gegaan en dan veranderen je gevoelens. Ik ga er nog goed over nadenken."