Anwar El Ghazi gooit weer iets op Instagram over conflict Israël-Palestina
i

Pro Shots

Anwar El Ghazi gooit weer iets op Instagram over conflict Israël-Palestina

Martijn Baars • 11:48, 01-11-2023 / Laatste Update: 18:26, 04-01-2024

Anwar El Ghazi heeft nog maar eens gepost op social media over zijn standpunt in het conflict tussen Israël en Palestina. De Nederlandse aanvaller werd door zijn Duitse club Mainz 2 weken geleden al eens geschorst vanwege zijn uitlatingen op social media, maar El Ghazi weigert te zwijgen.

Maandag werd El Ghazi weer in genade aangenomen door Mainz, nadat hij was geschorst voor zijn uitlatingen op social media. El Ghazi vindt het vooral niet te verkroppen dat 'de wereld stil blijft terwijl er in Gaza 3,500 kinderen worden vermoord'. Achter die woorden blijft hij staan, al is hij wel ingebonden omtrent het bijvoorbeeld niet erkennen van de staat Israel.

Dat laatste punt lag gevoelig bij Mainz, dat ooit opgericht is door een Jood.

Tegen alles

Op zijn Instagram plaatst El Ghazi woensdag weer een uitgebreid statement waarin hij achter zijn woorden blijft staan en niks terugneemt. Kort samengevat wil hij zijn volgers laten weten dat hij 'tegen oorlog en geweld, tegen het vermoorden van onschuldige burgers, tegen discriminatie, tegen islamofobie, tegen anti-semitisme, tegen genocide, tegen apartheid, tegen bezetting en tegen onderdrukking is'.