Arne Slot over afgebroken deal Couhaib Driouech: 'Hoop niet dat ik hem hiermee beledig'
Arne Slot en Couhaib Driouech © Getty Images

Arne Slot over afgebroken deal Couhaib Driouech: 'Hoop niet dat ik hem hiermee beledig'

16:23, 02-02-2024

Feyenoord was in de slotfase van de transfermarkt nog bezig met een aanvallende versterking, maar die kwam er niet. De komst van Luciano Rodríguez bleek vanwege tijdnood lastig, dus zochten de Rotterdammers hun succes een paar kilometer verderop bij Excelsior. Ondanks stevig onderhandelen kwam er ook geen deal met Couhaib Driouech, al was trainer Arne Slot daar niet zo rouwig om.

Op de persconferentie vrijdag legde Slot uit waarom. "Ik heb net al uitgelegd dat wij hebben geprobeerd een speler aan te trekken die ons aan de bovenkant versterkt, maar dat is om uiteenlopende redenen niet gelukt", vertelde hij.

"Dan kom je op de laatste dag nog weleens in de verleiding om te denken: 'Er gaat er eentje weg, moeten we er dan niet toch eentje terughalen om wat zekerheid in te bouwen?' Maar als ik mijn persoonlijke mening er even op loslaat, dan vind ik Driouech een uitstekende speler, maar vind ik niet dat hij ons aan de bovenkant versterkt. En ik hoop niet dat ik hem daarmee beledig, want we moeten nog een keer tegen hem."

Transfersoap in Eredivisie: zaakwaarnemer Driouech zorgt voor irritatie bij PSV

2 februari 2024, 11:36

Het was een zinderende strijd tussen Feyenoord en PSV op de laatste dag van de transferperiode. Beide clubs wilden zich versterken met Couhaib Driouech, maar een droomtransfer voor de aanvaller van Excelsior ging uiteindelijk niet door. Feyenoord haakte af vanwege de hoge vraagprijs en zaakwaarnemer Anass El Ghouche zou voor irritatie hebben gezorgd bij PSV.

AZ-uit

Aanstaande zondag gaat Slot op bezoek bij zijn oude werkgever AZ. Voor die wedstrijd heeft de trainer Calvin Stengs terug, die zondag tegen FC Twente (0-0) nog ontbrak. "Calvin traint weer volledig mee, al zullen we bij hem goed blijven monitoren hoe zijn lichaam omgaat met de vele wedstrijden die ons de komende weken te wachten staan", aldus Slot. Ook Marcos López zit weer bij de wedstrijdselectie, terwijl Thomas van den Belt er niet bij is.