Transfersoap in Eredivisie: zaakwaarnemer Driouech zorgt voor irritatie bij PSV
Cuhaib Driouec ©ANP

Transfersoap in Eredivisie: zaakwaarnemer Driouech zorgt voor irritatie bij PSV

11:36, 02-02-2024 / Laatste Update: 12:13, 02-02-2024

Het was een zinderende strijd tussen Feyenoord en PSV op de laatste dag van de transferperiode. Beide clubs wilden zich versterken met Couhaib Driouech, maar een droomtransfer voor de aanvaller van Excelsior ging uiteindelijk niet door. Feyenoord haakte af vanwege de hoge vraagprijs en zaakwaarnemer Anass El Ghouche zou voor irritatie hebben gezorgd bij PSV.

Het leek er donderdag op dat Driouech een mooie stap zou maken naar ofwel de regerend landskampioen Feyenoord, of Eredivisiekoploper PSV. Toch speelt hij vanavond gewoon met Excelsior tegen Almere City. Nadat Feyenoord eerder op donderdagavond afhaakte, ging ook een transfer naar PSV niet door. Driouech was al onderweg naar Eindhoven. 

Volgens PSV-watcher Rik Elfrink betekent dat normaal gesproken dat de clubs tot een akkoord komen. Tegen ESPN zegt hij dit nog nooit te hebben meegemaakt bij PSV. “Als een speler in Eindhoven is, gaat de transfer eigenlijk altijd door.” Uiteindelijk heeft Excelsior de transfer niet door laten gaan “tot hevige ergernis van PSV”, aldus Elfrink. Excelsior kon geen vervanger vinden voor Driouech en wilde hem daarom niet laten gaan. Feyenoord kon nog wel een alternatief bieden, in de vorm van Leo Sauer, maar de Rotterdammers trokken optie in.

Irritatie bij PSV

Ook de sociale media posts van zaakwaarnemer El Ghouche zouden tot irritatie hebben geleid bij PSV. Hij deelde een foto op zijn Instagram van een ticket voor de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en PSV. Op De Herdgang zagen ze dit als: “kijk ons even een luxepositie hebben, wie van de twee zullen we teleurstellen?” Normaal gesproken laat de zaakwaarnemer een voorkeur blijken voor een club. Maar nu liet de zaakwaarnemer in het midden voor welke club ze zouden kiezen, wat volgens Elfrink voor vertraging zorgde.

Geen toestemming vanuit Excelsior

El Ghouche reageerde donderdagavond ook bij ESPN. Op de vraag waarom de transfer niet doorging liet hij doorschemeren dat Excelsior alleen wilde meewerken als er een waardige vervanger voor Driouche werd gevonden. Doordat deze er niet op tijd was, werd er vanuit de club geen toestemming gegeven terwijl Driouche al onderweg was naar Eindhoven. In een reactie op de Instagram-foto zegt hij “sommigen waarderen het, anderen niet”. “Ik was samen met Couhaib naar de wedstrijd in De Kuip, Feyenoord - PSV is natuurlijk een mooie pot om te zien. Dat kaartje had ik nog in mijn zak.”

Driouech focust zich nu volgens zijn zaakwaarnemer gewoon op de wedstrijd tegen Almere City. “Het is sneu voor hem dat deze mooie stap voor zijn ontwikkeling niet doorgaat. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij de knop omzet en doorgaat waar hij mee bezig was.”