Arne Slot vindt eventueel gat van 10 punten naar PSV 'niet prettig', maar vindt het ook nog geen ramp
i

Pro Shots / Kay Int Veen

Arne Slot vindt eventueel gat van 10 punten naar PSV 'niet prettig', maar vindt het ook nog geen ramp

Martijn Baars • 16:24, 01-12-2023 / Laatste Update: 03:44, 06-01-2024

'Niet prettig’, noemt Arne Slot het scenario waarin PSV na zondag een voorsprong van 10 punten kan hebben op Feyenoord. Tegelijkertijd vindt de trainer van de Rotterdammers het ook nog niet zo'n ramp als het zondag misgaat. "Het is nog maar speelronde 14.”

Dat zei Slot op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de Eredivisie. Hoewel de competitie nog lang duurt, is het gewicht van de wedstrijd duidelijk. "PSV heeft zo’n goede serie neergezet. Dan weet je dat wanneer je thuis tegen ze moet, in de wetenschap dat ze zo weinig punten laten liggen, dat zo’n onderlinge ontmoeting heel belangrijk is. Het vraagt in alle gevallen dat we zelf heel goed moeten zijn omdat we tegen een ploeg spelen die de laatste 16 van de Champions League heeft gehaald.”

Geen Lozano en Lang

Dat PSV het zondag zonder vleugelaanvallers Noa Lang en Hirving Lozano moet stellen, doet Slot niet zoveel. "Ik vind het niet zo spannend, omdat PSV over enorm veel goede spelers beschikt. Dat zie je ook met Yorbe Vertessen, die een assist gaf tegen Sevilla. Dan hadden ze Malik Tillman nog op de bank, Ismael Saibari op de bank. Ze hebben zo veel goede spelers. Dan is het meespelen van 1 of 2 individuen niet cruciaal voor de kwaliteit die zij op het veld kunnen brengen.”

'Niet prettig'

PSV kan met een overwinning zondag het gat met Feyenoord naar 10 punten brengen. "Als het inderdaad zo loopt, dan zal ik dat niet prettig vinden", aldus Slot.

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Feyenoord - PSV begint zondag om 12.15 uur. De Rotterdammers staan na 13 speelronden op 32 punten. Het nog foutloze PSV boekte tot dusver 13 overwinningen en is met 39 punten de koploper van de Eredivisie. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.