Arsenal heeft weinig moeite met stadsgenoot Fulham en beslist duel in 1e helft
i

Getty Images

Arsenal heeft weinig moeite met stadsgenoot Fulham en beslist duel in 1e helft

Rick Kraaijeveld • 17:52, 12-03-2023 / Laatste Update: 20:52, 11-12-2023

Arsenal heeft zondagmiddag met met 3-0 gewonnen bij Fulham. Eén van de vele derby's in Londen. Alle goals vielen in de 1e helft, Leandro Trossard was bij alle drie zeer belangrijk. Hij gaf de assist op iedere goal. Door de winst blijven de Gunners 5 punten vrij van Manchester City.

Fulham(met Tete in de basis) had weinig in te brengen tegen Arsenal. De club die het dit jaar erg goed doet met een 8e plek bleek niet opgewassen tegen de club uit Noord-Londen. Al na een kwartier lag de bal in het net, maar die werd door de VAR afgekeurd. Martinelli, die de aanval opzette, stond buitenspel. Maar dat was niet erg want 5 minuten later ging de bal weer tegen de touwen. Gabriel kopte een corner van Trossard prima binnen.

Snel uitbreiden

Arsenal wilde snel verder de score uitbreiden. Want 5 minuten na de 1-0 was daar ook de 2-0. Trossard gaf op links de bal een slinger richting de 16, waar Martinelli op tijd omhoog sprong en het kopduel won; 2-0. Vlak voor rust deed ook Martin Odegaard nog een duit in het zakje. Hij maakte een mooie schijnbeweging nadat hij de voorzet van Trossard mooi aannam. Daarmee creëerde hijruimte voor zichzelf en schoot de bal keurig in de lange hoek.

Gabriel Jesus

De 2e helft was een stuk minder spectaculair dan de 1e. Het meest noemenswaardige van de 2e helft was de terugkeer van Gabriel Jesus. De superspits van Arsenal, die binnen zijn eerste halfjaar uitgegroeid is tot publiekslieveling, maakte zijn return nadat hij op het WK geblesseerd was geraakt bij Brazilië. Hij ontving een daverend applaus van het uitvak van Arsenal, zij zijn erg blij met zijn terugkeer.

De stand

Arsenal blijft zo 1e staan en zet het puntenverschil met nummer 2 City weer op 5. Fulham had de punten goed kunnen gebruiken in de race om een Europees ticket. Het verschil met de nummer 5 Liverpool, dat recht geeft op een Europa-ticket, is 3 punten maar Liverpool heeft wel een wedstrijd minder.