Arturo Vidal is al gevaccineerd, maar heeft nu toch corona: 'Steun ze met al m'n kracht'
i

AFP

Arturo Vidal is al gevaccineerd, maar heeft nu toch corona: 'Steun ze met al m'n kracht'

Martijn Baars • 14:45, 01-06-2021 / Laatste Update: 02:23, 06-01-2024

Arturo Vidal is opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus. Het is onzeker of de 34-jarige Chileense middenvelder over een kleine 2 weken met zijn land mee kan doen aan de Copa América, dat in Brazilië wordt gehouden.

Vidal meldt op Twitter dat hij het virus opliep via een vriend, die besmet was maar geen symptomen vertoonde. "Deze keer sta ik niet op het veld, maar ik zal mijn teamgenoten met al mijn kracht steunen”, aldus Vidal, die daarmee doelt op de komende 2 WK-kwalificatiewedstrijden tegen Argentinië en Bolivia, die nog worden gespeeld voordat de Copa América begint.

Ziekenhuis

Vidal wordt in het ziekenhuis onderzocht en moet 72 uur in isolatie blijven. Alle andere Chileense internationals testten negatief op het coronavirus. Onlangs deelde Vidal op Twitter foto’s van zichzelf nadat hij een vaccinatie tegen het coronavirus had gekregen. De speler van Internazionale riep mensen op om zich indien mogelijk te laten vaccineren.

In Chili loopt het vaccinatieprogramma zeer succesvol. Het Zuid-Amerikaanse land is een van de koplopers wat betreft het percentage van de bevolking dat volledig is ingeënt tegen het coronavirus.

Carrière

Vidal verhuisde in september 2020 naar Inter, dat onlangs de Italiaanse titel behaalde. Daarvoor speelde hij 2 jaar bij FC Barcelona, 3 jaar bij Bayern München, 4 jaar bij Juventus, 4 jaar bij Bayer Leverkusen en 2 jaar bij zijn eerste club Colo-Colo. 

4 van de 5 landen gaan door

Vidal werd al 12 keer landskampioen en won in 2015 en 2016 de Copa América met Chili, waarvoor hij op 32 goals staat in 119 interlands. Chili zit bij deze Copa América in groep A bij Argentinie, Bolivia, Paraguay en Uruguay. Uit beide poules gaan 4 van de 5 landen door naar de kwartfinales.