AS Roma strikt met clublegende Daniele de Rossi meteen een nieuwe trainer
Daniele de Rossi / Getty Images

AS Roma strikt met clublegende Daniele de Rossi meteen een nieuwe trainer

13:52, 16-01-2024 / Laatste Update: 13:52, 16-01-2024

José Mourinho staat nog maar net op de stoep en AS Roma heeft alweer een nieuwe trainer gevonden. Daniele de Rossi, een clublegende van de Romeinen, heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen.

Mochten beide partijen tevreden zijn aan het einde van het seizoen, kan De Rossi zijn contract verlengen. De Rossi is net zo'n clublegende als Francsesco Totti bij AS Roma. Het enige verschil is dat de defensieve middenvelder aan het einde van zijn carrière nog een half seizoen bij Boca Juniors heeft gespeeld. De Rossi komt uit de jeugd van Roma en speelde er tussen 2002 en 2019 in het eerste.

De Rossi was tussen maart 2021 en oktober 2022 de techniektrainer van Italië en won in die periode ook het EK met zijn land. Vanaf oktober van dat jaar ging hij aan de slag als coach van SPAL, maar dat was van korte duur: sinds 14 februari 2023 was hij clubloos. 

Rijke carrière

De Rossi kende een rijke carrière als voetballer. Zo speelde hij 117 interlands (21 goals) voor Italië én won hij het WK. Met Roma wist hij nooit de Serie A te winnen, maar wel tweemaal de beker en één keer de Italiaanse Super Cup. In 2009 kroonde de controleur zich tot speler van het jaar in Italië. Wel is hij een keer kampioen geworden: in 2020 met Boca Juniors.