AS Roma verliest in eigen huis van Sassuolo ondanks doelpunt van Gini Wijnaldum

Rick Kraaijeveld • 21:02, 12-03-2023 / Laatste Update: 00:48, 12-12-2023

AS Roma heeft dure punten laten liggen in de race om Champions League-voetbal. Het kreeg Sassuolo op bezoek en kreeg 3-4 klop. Een rode kaart voor Marash Kumbulla hielp hierin ook niet mee. Gini Wijnaldum speelde de hele wedstrijd en scoorde in de laatste minuut van de wedstrijd toch nog een goaltje. Dat was zijn eerste voor Roma.

Het ging al gauw mis voor de Giallorossi. Armand Lauriente scoorde na 13 minuten al voor Sassuolo, 5 minuten daarna kon hij de bal intikken na een goede actie van Domenico Berardi. Wijnaldum had vlak daarvoor nog een goede kans gehad, maar zag zijn poging niet tegen de touwen gaan. In de 26e minuut scoorde Nicola Zalewski met een kopbal uit een voorzet van Leonardo Spinazzola.

Rode kaart

De aansluiting werd gevonden en Roma ging wat meer druk zetten. Tot er kortsluiting ontstond in het hoofd van Kumbulla. Na een duel met Berardi in de 16 van Roma vond hij dat Berardi hem een trap tussen de benen gaf, nadat ze gevallen waren. Hij vond dat reden om de Italiaan een trap terug te geven, waarna de VAR ingreep en hem rood gaf. De pingel werd benut door Berardi.

Aansluiting

Wederom moest Roma op jacht naar de aansluitingstreffer en die werd gevonden door - wie anders - Paulo Dybala. De ingevallen Argentijn schoot de bal van een afstandje richting de kruising, een beauty. Aan alle hoop werd een einde gemaakt door Andrea Pinamonti een kwartier voor tijd. In een 1-op-1 met de keeper schoof hij de bal lekker langs Rui Patricio.

Roma staat nu op de 5e plaats in de Serie A, met evenveel punten als nummer 4 Milan. Laatstgenoemde moet nog spelen in deze speelronde. Het verschil met nummers 2 en 3 bedragen 3 en 2 punten.