Assistkoning Bakayoko: 'Kan nog steeds niet geloven hoe Luuk dat deed'
i

ANP

Assistkoning Bakayoko: 'Kan nog steeds niet geloven hoe Luuk dat deed'

Martijn Baars • 09:08, 09-08-2023 / Laatste Update: 06:23, 12-12-2023

Johan Bakayoko is blij met Peter Bosz bij PSV. De buitenspeler is in vorm en heeft het goed naar zijn zin in Eindhoven. Een vertrek naar het buitenland deze zomer is absoluut niet aan de orde, want Bakayoko blijft maar wat graag bij PSV, waar hij zich in rap tempo ontwikkelt.

Tot januari was Bakayoko nog geen basisspeler bij PSV. Inmiddels is hij 1 van de belangrijkste krachten. Een transfer naar het buitenland gaat hij deze periode, ondanks dat er naar verluidt de nodige interesse is, niet meer maken, beloofde hij aan de fans. "Natuurlijk blijf ik bij PSV.”

Vrijer dan onder Van Nistelrooij

De 20-jarige Belg voelt zich onder de nieuwe trainer wat vrijer op het veld dan onder de vorige coach Ruud van Nistelrooij, zei hij na de 4-1 zege op Sturm Graz. "Ik kan mijn kwaliteiten wat beter benutten. Mijn kwaliteiten liggen bij het maken van acties. Hoe dichter bij het doel ik speel, hoe gevaarlijker ik ben.”

Bakayoko gaf in de 4e minuut al de assist op de 1-0 van Isaac Babadi. "Ik heb een speciale band met hem. Ik ben snel vrienden met hem geworden, het voelt alsof hij mijn kleine broer is. Toen hij scoorde, voelde het alsof ik zelf scoorde”, aldus de international.

Bakayoko levert prachtige assist af

Halverwege de eerste helft beleefde Bakayoko zijn beste moment van de wedstrijd. De aanvaller was zijn directe tegenstander te snel af, haalde de achterlijn en legde de bal vervolgens op het hoofd van Luuk de Jong, die achterwaarts koppend scoorde. "Ik kan nog steeds niet geloven hoe hij dat precies deed. Mijn actie was mooi, zijn kopbal nog mooier.”