Aston Villa te sterk voor Lille in Conference League, Fenerbahçe vecht terug na achterstand
Aston Villa won donderdag met 2-1 van Lille. © Pro Shots

Aston Villa te sterk voor Lille in Conference League, Fenerbahçe vecht terug na achterstand

23:06, 11-04-2024 / Laatste Update: 23:26, 11-04-2024

Het is inmiddels april en dus zijn we in de eindfase van het voetbalseizoen beland. De komende maanden worden de prijzen verdeeld. Zo ook in de Conference League, waar donderdag de heenwedstrijden in de kwartfinales op het programma stonden. Zonder Nederlandse ploegen, maar toch was er nog genoeg te beleven.

Alle Nederlandse ploegen liggen al uit het toernooi en dus was de basisplaats van Jayden Oosterwolde bij Fenerbahçe het enige lichtpuntje voor Nederland. Maar ook dat liep niet goed af: hij moest met een brancard van het veld. Björn Meijer, de enige andere Nederlander in het toernooi, bleef bij Club Brugge negentig minuten op de bank.

Aston Villa - Lille

Op papier was het mooiste duel van deze ronde dat tussen Aston Villa en Lille. De Engelsen hadden in de vorige ronde Ajax uitgeschakeld met een 4-0 overwinning op Villa Park en waren nu ook hard op weg naar een mooie uitgangspositie. Bafode Diakite zorgde er echter voordat Lille nog altijd mag hopen op een vervolg in de Conference League.

Olympiakos - Fenerbahçe

Fenerbahçe zorgde afgelopen weekend voor een opmerkelijk moment door in de Turkse Super Cup uit protest enkel jeugdspelers op te stellen. Ze stapten vervolgens ook nog na de eerste minuut bij een 1-0 achterstand van het veld. In Griekenland speelden de Turken wel met het sterkste elftal, maar zo zag het er lange tijd niet uit.

Olympiakos kwam namelijk met 3-0 voor en tot overmaat van ramp moest Jayden Oosterwolde met een brancard van het veld aan de kant van Fenerbahçe. Toch herpakte de ploeg zich. Dusan Tadic schoot de 3-1 binnen uit een penalty en dankzij de 3-2 van Irfan Kahveci mag Fenerbahçe toch nog hopen op een plek in de halve finale.

Viktoria Plzen - Fiorentina

Fiorentina verloor vorig seizoen in de finale van West Ham United en ook nu zijn de Italianen een van de favorieten om de beker dit jaar wel naar Florence mee te nemen. Daar was uit bij Viktoria Plzen echter weinig van te merken, maar aangezien de Tsjechen ook niet gevaarlijk konden worden, ligt alles nog open voor de return van volgende week.

Club Brugge - PAOK

Club Brugge liet donderdagavond Björn Meijer de hele wedstrijd op de bank, maar zonder de Nederlander werd er wel gewonnen van PAOK. Hugo Vetlesen zorgde al in de zesde minuut voor de enige goal van het duel. Dus wacht de Belgen volgende week in Griekenland een heksenketel.

Europa League

Niet alleen in de Conference League was het donderdag tijd voor de kwartfinales, want ook in de Europa League werden de heenwedstrijden bij de laatste acht gespeeld. Dat leverde een opmerkelijk resultaat op in Engeland.