🎥​ | Aston Villa zorgt voor stunt door zege bij Tottenham Hotspur, weer goal voor Ollie Watkins

Martijn Baars • 18:18, 26-11-2023 / Laatste Update: 09:27, 07-01-2024

Aston Villa blijft maar lekker gaan in de Premier League. De club uit Birmingham won zondagmiddag verrassend op bezoek bij Tottenham Hotspur. Het werd 1-2 in Londen en door die zege staat Villa nu zelfs in de top-4 van de Engeland. De club wipte over Spurs heen.

Tottenham, dat zo goed begonnen was aan het seizoen, kwam zelfs nog op voorsprong. Middenvelder Giovani Lo Celso scoorde op aangeven van verdediger Pedro Porro: 1-0. Maar diep in de blessuretijd van de eerste helft kwam Villa al op gelijke hoogte na een heerlijke kopgoal van Pau Torres.

Afgekeurde hattrick Son, wél een goal voor Watkins

In de tweede helft, die gekenmerkt werd door afgekeurde goals, ging de wedstrijd heen en weer. Heung-Min Son maakte een hattrick, maar al zijn goals werden afgekeurd wegens buitenspel. De enige goal die wél telde in de 2e helft, kwam van de voet van Ollie Watkins. De Engelse spits maakte zijn 7e goal van het seizoen.

Superspannend bovenin

Aston Villa staat nu 4e in de Premier League, op 2 punten van koploper Arsenal, 1 punt van Manchester City en in punten gelijk met nummer 3 Liverpool.

In Conference League-groep bij AZ

Aston Villa zit in de Conference League in de groep met AZ. In beide onderlinge wedstrijden won Villa makkelijk. In Alkmaar werd het 1-4, in Birmingham 2-1.