Atalanta schuift overwinning in schoenen van Napoli

Rick Kraaijeveld • 21:03, 25-11-2023 / Laatste Update: 20:26, 04-01-2024

Napoli heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen van Atalanta. In eigen huis hield Atalanta lang stand, kwam het terug op gelijke hoogte maar werd de bal 10 minuten voor tijd onbegrijpelijk ingeleverd, wat leidde tot een doelpunt. Napoli komt goed weg en dendert (in ieder geval voor even) over AC Milan heen, de top 3 in.

Na een half uur dacht Napoli al op voorsprong te komen in Bergamo, maar de VAR keurde de goal van Amir Rrahmani af. 10 minuten later, vlak voor rust was het wel raak voor de Scudettowinnaar van vorig jaar. Via Khvicha Kvaratskhelia stond de 0-1 vlak voor rust op het scorebord.

Nederlander in de hoofdrol

Atalanta begon met Teun Koopmeiners en Mitchel Bakker in de basis tegen Napoli, na 33 minuten kwam Hans Hateboer ook in de ploeg. Laatstgenoemde had een hoofdrol bij de 1-1 vlak na rust. Zijn voorzet vanaf rechts werd namelijk door Ademola Lookman verzilverd.

Lang leek het daarna op een gelijk spel af te stevenen. Het venijn was uit de wedstrijd en veel wissels vertraagden de hele wedstrijd. Tot de keeper van Atalanta, Marco Carnesecchi, in de fout ging. Hij verwerkte een bal op een slechte manier waardoor de bal onderschept werd door Napoli. Victor Osimhen hield het overzicht en Eljif Elmas kon scoren. Zo wint teruggekeerde trainer Walter Mazzari bij zijn 1e wedstrijd als coach voor Napoli.