Atlético buigt voor koninklijke dansjes! Dodelijk effectief Real Madrid is de baas van de stad

Eimert Pruis • 00:56, 19-09-2022 / Laatste Update: 04:03, 12-12-2023

Real Madrid is de baas van de Spaanse hoofdstad en voorlopig ook weer de baas van LaLiga. De mannen van coach Carlo Ancelotti waren zondagavond dodelijk effectief in de derby tegen Atlético Madrid. De eindstand was al bij rust gehaald in het Wanda Metropolitano: 1-2.

Atlético begon goed aan de wedstrijd en had de controle. Een kwartier lang, want toen was het bij de eerste de beste kans direct raak voor Real. Aurelién Tchouaméni speelde de bal op achteloze en geniale wijze door de lucht naar Rodrygo. Die nam de bal - 1-op-1 met Jan Oblak - in 1 keer uit de lucht: 0-1. En lekker samba dansen bij de hoekvlag.

Griezman kan niet om Courtois heen

Atléti kwam direct met het antwoord via Antoine Griezmann. De Franse aanvaller mocht eindelijk in de basis beginnen. De transferperikelen met FC Barcelona lijken voorbij. Trainer Diego Simeone leek er in ieder geval heel blij mee. Griezmann dacht gelijk te maken, maar Thibaut Courtois redde op geweldige wijze.

En toen was het 2

Even later was het 0-2. Een perfecte 1-2 tussen Vinícius Júnior en Luka Modric lanceerde de Braziliaanse aanvaller. Hij schoot nog tegen de paal, maar Federico Valverde was alert.

Valverde doet op zijn manier ook een dansje bij de 0-2

Samba met Franse en Kroatische invloeden

Atléti had veel meer schoten en aanvallen in de 1e helft, maar de score die telde. En de score was keihard. De aanvallende kwaliteiten van Real Madrid maakten het verschil. De Braziliaanse samba met het Franse vleugje van het middenveld en de Kroatische routine.

Real dacht de wedstrijd dood te hebben gemaakt

Want in de 2e helft gebeurde niet zoveel meer. Real maakte de wedstrijd dood, zoals dat heet. Dood tot aan de 83e minuut. Want alhoewel Courtois een puike wedstrijd keepte, hij hield net als in alle andere LaLiga-wedstrijden tot nu toe, niet de nul. Bij een corner tastte hij mis en daardoor scoorde Mario Hermoso.

Matten

Plots leefde Atlético weer. Het vuur was terug in de wedstrijd voor de laatste paar minuten. Er was nog wat matten en wat getrek en geduw (en rood voor doelpuntenmaker Hermoso). Maar op het eind van de rit waren het de 'Galacticos' die dansten.

Baas van Madrid, baas van Spanje

En dus blijft Real Madrid de nummer 1 van LaLiga met de maximale score van 18 punten uit 6 wedstrijden. FC Barcelona heeft 2 punten minder. Atlético heeft al 8 punten minder en staat 7e.