Foute boel in Melbourne: Melbourne Victory krijgt hoogste boete ooit voor supportersgeweld
i

EPA

Foute boel in Melbourne: Melbourne Victory krijgt hoogste boete ooit voor supportersgeweld

Rick Kraaijeveld • 09:50, 10-01-2023 / Laatste Update: 18:54, 08-01-2024

Melbourne Victory heeft de hoogste boete ooit gekregen in het Australische voetbal. De boete bedraagt 550.000 Australische dollars. Het ging flink mis bij een wedstrijd van de club uit de A-League. Supporters renden het veld op tijdens de wedstrijd met stadgenoot Melbourne City. Spelers werden aangevallen en er werd met dingen gegooid. De keeper van de tegenpartij, de scheidsrechter en een cameraman raakten gewond.

Tijdens de invasie van de supporters is er onder meer met een emmer vol zand naar het hoofd van de keeper van de tegenpartij gegooid. Tom Glover, zoals de onfortuinlijke keeper heet, liep daarbij een hersenschudding op.

Sanctie

Er volgt nu dus een sanctie, buiten de boete kan de club waarschijnlijk ook rekenen op een mindering van 10 punten. De Australische voetbalbond reageert op de sanctie: "We hebben vastgesteld dat Melbourne Victory door het onvergeeflijke gedrag van vele individuen onze regels en voorschriften ernstig heeft overtreden. De sancties zijn de zwaarste in het bestaan van de A-League. Deze weerspiegelen onze wens om dit gedrag, en degenen die het in stand houden, uit onze sport te verwijderen."

Er zijn in totaal 17 supporters die een stadionverbod hebben gekregen, daarvan zijn er 3 levenslang. De wedstrijd werd gestaakt bij een 1-0-voorsprong van Melbourne City, en zal in april uitgespeeld worden.