Australië mag zich in deze poule melden op het WK na zege op Peru via penalty's
i

Getty Images

Australië mag zich in deze poule melden op het WK na zege op Peru via penalty's

Bart van der Wijst • 01:08, 14-06-2022 / Laatste Update: 10:03, 12-12-2023

Australië gaat naar het WK! Maandagavond (Nederlandse tijd) plaatsten the Socceroos zich voor de eindronde in Qatar na een overwinning via strafschoppen. Na 120 minuten was er niet gescoord, Australië nam de penalty's iets beter. Invalkeeper Andrew Redmayne werd de grote held van Australië.

Vaste keeper Mat Ryan werd in de 121e minuut gewisseld voor Redmayne - een beetje zoals de wissel Cillessen/Krul in 2014. Dat pakte goed uit voor Australië, want Redmayne werd de nationale held.

Dansen

Australië startte de penaltyserie met een misser, Martin Boyles inzet werd gekeerd door Pedro Gallese. Daarna nam Redmayne de hoofdrol op zich. Voor iedere Peruaanse penalty danste hij en dat had uiteindelijk profijt. Luis Advincula raakte de paal en bij een 5-4-stand in het voordeel van Australië stopte Redmayne de strafschop van Alex Valera. Feest in Australië dus!

Welke poule?

In november mag Australië zich melden in Poule D, waarin wereldkampioen Frankrijk, Denemarken en Tunesië zitten. Op het WK van 2018 zaten de Australiërs ook al bij Frankrijk en Denemarken in de poule. Destijds was nota bene Peru het 4e land in de groep.

Dinsdag bepalen Costa Rica en Nieuw-Zeeland wie het 32e land op het WK wordt.