Dit is de tegenstander van AZ in de halve finale van de Conference League
i

Pro Shots

Dit is de tegenstander van AZ in de halve finale van de Conference League

Emiel Versteeg • 02:10, 21-04-2023 / Laatste Update: 02:42, 12-12-2023

AZ speelt in de halve finale van de UEFA Conference League tegen West Ham United, nadat het eerder vanavond won van Anderlecht in de kwartfinale. De Alkmaarders speelden dit Europese seizoen nog niet tegen een Engelse tegenstander. Sportnieuws.nl vertelt jou alles over de tegenstander van AZ in de halve finale.

AZ speelde voor het laatst tegen een Engelse tegenstander in het seizoen 2019/20. Dat was tegen Manchester United, in de groepsfase van de Europa League. AZ en West Ham United speelden nooit eerder tegen elkaar.

Wanneer speelt AZ tegen West Ham in de halve finale?

AZ gaat op 11 mei op bezoek in Londen voor de heenwedstrijd in de halve finale van de Conference League, tegen West Ham. De Engelse club speelt in het Olympisch Stadion, waar maar liefst 62.500 supporters in kunnen.

In de return ontvangt AZ de Londenaren op 18 mei in Alkmaar. Hoe laat AZ precies aftrapt is op dit moment nog niet bekend.

Welke ploegen spelen de andere halve finale?

Mocht AZ in de halve finale afrekenen met tegenstander West Ham United, dan komen de Alkmaarders uit tegen de winnaar van de andere halve finale. Deze halve finale gaat tussen Fiorentina en FC Basel.

Fiorentina won in de kwartfinale van Lech Poznan. FC Basel rekende af met OGC Nice in de verlening van de return in Nice.

Hoe West Ham United het dit seizoen doet

West Ham United is 1 van de 8 clubs uit Londen die op het hoogste niveau in Engeland spelen. De ploeg van David Moyes staat 15e in de Premier League en is met 31 punten nog niet zeker van lijfsbehoud.

In Europa doen de Londenaren het erg goed. Ze bleven ongeslagen 1e in groep B en wonnen in de 8e finale makkelijk van AEK Larnaca, de totaalscore over 2 wedstrijden was 6-0. In de kwartfinale rekende de Londenaren af met KAA Gent. Na 2 wedstrijden werd het 5-2 in totaal voor West Ham.