AZ moet Sven Mijnans komende tijd missen door knieblessure
i

Pro Shots

AZ moet Sven Mijnans komende tijd missen door knieblessure

Rick Kraaijeveld • 18:56, 29-11-2023 / Laatste Update: 16:45, 05-01-2024

AZ heeft een tegenslag te verwerken gehad na afgelopen weekend. Sven Mijnans viel tegen Volendam geblesseerd uit en blijkt weken aan de kant te staan. De 23-jarige middenvelder heeft een blessure aan de binnenband van zijn knie. Hij zal dus het cruciale duel met Zrinjski Mostar moeten missen.

AZ wacht donderdag een cruciaal duel met Zrinjski Mostar in de Conference League. Er moet gewonnen woren om zicht te houden op overwintering in het Europese toernooi. Zelfs bij winst is het nog afhankelijk van de uitslag bij Aston Villa tegen Legia Warschau. 1 ding is al wel zeker: Mijnans doet niet mee, dat vertelde trainer Pascal Jansen op de persconferentie woensdag.

Binnenband knie

Door de blessure aan de binnenband van zijn knie zal de creatieve middenvelder voorlopig aan de kant staan. "Dat is een tegenvaller, al helemaal voor Sven. Hij heeft goede dingen laten zien sinds hij bij ons speelt, nu moet hij pas op de plaats maken." Zijn vervanger wordt waarschijnlijk net als afgelopen weekend Djordje Mihailovic. "Een andere koers zou niet logisch zijn", zei Jansen.