Barça-voorzitter verklapt: 'We hebben al nieuwe 2 spelers vastgelegd'
i

ANP / EPA

Barça-voorzitter verklapt: 'We hebben al nieuwe 2 spelers vastgelegd'

Martijn Baars • 11:19, 29-03-2022 / Laatste Update: 23:11, 07-01-2024

FC Barcelona heeft de 1e 2 aanwinsten voor volgend seizoen al vastgelegd. Voorzitter Joan Laporta zei in een interview op het Catalaanse radiostation RAC1 dat het gaat om 2 spelers die komende zomer transfervrij zijn, zonder hun namen te willen noemen. Alles wijst erop dat het gaat om de Deense verdediger Andreas Christensen en middenvelder Franck Kessié uit Ivoorkust.

"We hebben 2 spelers met aflopende contracten vastgelegd”, zei Laporta. "Dat zouden heel goed een centrale verdediger en een centrale middenvelder kunnen zijn, ja.”

Mazraoui

Christensen (Chelsea) en Kessié (AC Milan), beiden 25 jaar, worden al langer in verband gebracht met Barcelona. Ook Ajax-verdediger Noussair Mazraoui praat met de Catalaanse club van onder anderen Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong. De Marokkaanse rechtsback weigert zijn aflopende contract in Amsterdam te verlengen en staat in de belangstelling van heel wat grote clubs. Naar verluidt hebben ook Bayern München en AC Milan interesse in de 24-jarige Mazraoui.

Raphinha

Barcelona hoopt volgens Laporta ook de Braziliaanse international Raphinha te kunnen overnemen van Leeds United. Een transfer van Erling Haaland of Kylian Mbappé lijkt uitgesloten, ook gezien de beperkte financiële mogelijkheden van Barcelona. "We kunnen niet voldoen aan hun voorwaarden. Als ze geen zin hebben om te komen, dan wordt het moeilijk”, aldus Laporta.