Barça wint onder leiding van architect De Jong, oude rot Alba redt zijn ploeg

Rick Kraaijeveld • 23:41, 02-05-2023 / Laatste Update: 02:18, 12-12-2023

FC Barcelona heeft een moeizame avond erop zitten in eigen huis tegen Osasuna. Lang stond het tegenover een tiental maar de muur werd maar niet doorbroken, uiteindelijk was het Jordi Alba die de ban doorbrak. Het werd 1-0.

Het was een welkome overwinning voor FC Barcelona dat op zoek is naar de titel van LaLiga. Een legio kansen had Barça maar er werd maar niet gescoord. Al in de 1e helft kwam Osasuna met 10 man te staan omdat Jorge Herrando de noodrem op Pedri gebruikte. Die fantastisch werd weggezet door Frenkie de Jong, die als een architect over het veld paradeerde.

De Jong

Het was weer als vanouds hoe De Jong over het veld liep bij zijn eerste basisplaats na zijn blessure. Hij strooide met passes alsof het niets was en scoorde zelf ook bijna. 10 minuten na rust werd hij ineens bediend en stond hij oog in oog met de keeper, die goed pareerde.

Uiteindelijk was de Nederlander alsnog erg belangrijk voor Barça, want hij gaf de assist op de winnende goal van Jordi Alba. Die met buitenkant voet raak schoot. Iedereen in het stadion was dolgelukkig, 10 minuten eerder werd er namelijk een goal van Robert Lewandowski afgekeurd wegens buitenspel.