Bas Dost boekte voor NEC-FC Utrecht nog een hotel om 2 uurtjes te slapen
i

Pro Shots

Bas Dost boekte voor NEC-FC Utrecht nog een hotel om 2 uurtjes te slapen

Martijn Baars • 13:39, 25-09-2023 / Laatste Update: 22:56, 11-12-2023

Bas Dost scoorde zaterdagavond zijn allereerste goal voor NEC. In de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen zijn oude club FC Utrecht, scoorde Dost de 3-0 uit een penalty. Het was het resultaat van een bijna maniakaal leven, zo zegt hij zelf in gesprek met De Gelderlander. "Mijn vrouw weet wat ik allemaal heb gedaan om dit te kunnen bereiken."

"Het is niet altijd leuk dat je van huis bent. Maar was ik op mijn luie reet blijven zitten, dan was dit niet mogelijk geweest.” Dost sluit zich in zijn clubloze periode een aantal weken op in een hotel om geen afleiding te hebben. Ook voor de wedstrijd tegen FC Utrecht boekt de inwoner van Epe een kamer om nog even 2 uurtjes te kunnen slapen. Het zijn vaste patronen in zijn bijna maniakale manier van het uitvoeren van het vak profvoetballer.

'Mijn vrouw begrijpt dat'

"Ik ga daar goed op en ik heb een vrouw die dat begrijpt”, vertelt Dost. "Wil je scoren, wil je er staan, dan geloof ik erin dat je dit moet doen. Dat blijf ik doen totdat ik ga stoppen. De fans verwachten van je dat je presteert. Maar goed, er zullen ongetwijfeld ook veel mensen zijn die zeggen: wat ben jij aan het doen?"