Basisdebutant Timber ziet zijn Arsenal met 2-0 onderuit gaan tegen United van oud-trainer Ten Hag
i

Getty Images

Basisdebutant Timber ziet zijn Arsenal met 2-0 onderuit gaan tegen United van oud-trainer Ten Hag

Rick Kraaijeveld • 11:09, 23-07-2023 / Laatste Update: 21:27, 08-01-2024

Manchester United en Arsenal troffen elkaar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in Amerika. Voor 82.000 toeschouwers won de ploeg van Erik ten Hag met 2-0 van Arsenal. Bij Arsenal stond Jurriën Timber voor het eerst in de basis. Na afloop gebeurde er nog iets merkwaardigs: er werden alsnog penalty's genomen.

Timber begon - net als bij zijn debuut - op de rechtsbackpositie van waaruit hij wel erg veel door mocht schuiven naar het middenveld. A la John Stones bij Manchester City. Maar United was toch echt de betere partij in deze wedstrijd, waar Donny van de Beek de gehele wedstrijd op de bank bleef.

Bruno Fernandes opende na een half uur de score als kersverse captain van de Red Devils. Daarna ging Timber's collega Gabriel Magalhães in de fout. Hij miste de bal volledig op het middenveld waardoor de bal door stuitte en Jadon Sancho ermee aan de haal kon gaan. Hij schoot de bal woest in het dak van het doel. Daarmee was de uitslag bekend.

Penalty's

En het zou Amerika niet zijn als er niet een bijzondere opzet voor deze wedstrijd was bedacht. Alles voor de fans. Ze hadden van te voren besloten dat er - wat de uitslag ook zou zijn - sowieso een penalty-shootout zou komen. Beide trainers vonden het wel prima, want dan konden ze oefenen op penalty's voor publiek. Ook deze werd gewonnen door Manchester United met 4-3, Christian Eriksen maakte de beslissende pingel.