'Bayern München denkt aan opmerkelijke terugkeer Julian Nagelsmann als hoofdtrainer'
Julian Nagelsmann als coach van FC Bayern München. © Getty Images

'Bayern München denkt aan opmerkelijke terugkeer Julian Nagelsmann als hoofdtrainer'

16:27, 16-04-2024

Bayern München is achter de schermen druk bezig met de opvolger van hoofdtrainer Thomas Tuchel, die na dit seizoen vertrekt. Daarbij is het bij een opmerkelijke vervanger gekomen, namelijk Julian Nagelsmann. Die werd juist in maart 2023 buiten geschopt bij Bayern en opgevolgd door Tuchel.

Heel slecht deed Nagelsmann het niet op het moment dat hij werd ontslagen. De trainer speelde mee om drie hoofdprijzen, al was wel net de koppositie afgestaan aan Borussia Dortmund. Toch vond de clubleiding van Bayern München dat Nagelsmann geen goed werk leverde en dat kostte hem zijn baan. Tuchel volgde hem op en won de titel op de slotdag, omdat Dortmund hem uit handen gaf. In de Champions League en beker werd Bayern uitgeschakeld.

Dit jaar moet Bayern het kampioenschap laten aan Bayer Leverkusen en is het al lang uitgeschakeld in de DFB-Pokal. Dat gebeurde tegen 1. FC Saarbrücken, dat uitkomt in de 3. Liga. Woensdag kan Bayern München het seizoen nog enigszins redden door ten koste van Arsenal de halve finales van de Champions League te bereiken. De heenwedstrijd in Londen eindigde in 2-2.

Overenthousiast Arsenal dankt invallers voor gelijkspel tegen Bayern München in Champions League

9 april 2024, 22:53

Arsenal en Bayern München zijn in de heenwedstrijd van hun kwartfinale van de Champions League blijven steken op een gelijkspel: 2-2. De thuisploeg speelde voor het eerst in jaren weer eens bij de laatste acht en dat zorgde soms voor iets te enthousiaste spelers, waardoor er foutjes in de ploeg slopen. Die kwamen Arsenal bijna duur te staan, maar invallers Leandro Trossard en Gabriel Jesus redden de meubels.

Euro 2024

Tuchel kondigde halverwege het seizoen al aan na dit seizoen te stoppen. Nagelsmann lijkt de voornaamste kandidaat om het stokje over te nemen, als hij interesse heeft. Hij is momenteel bondscoach van Duitsland, dat komende zomer het EK organiseert. De Duitse voetbalbond wil verlengen met Nagelsmann, maar Bayern München hoopt dat te voorkomen. Verder zijn Roberto De Zerbi en Ralf Rangnick opties.