'Bayern München haalt zomeraankoop eerder binnen, komst Steven Bergwijn van de baan'
Steven Bergwijn blijf waarschijnlijk bij Ajax. © Pro Shots

'Bayern München haalt zomeraankoop eerder binnen, komst Steven Bergwijn van de baan'

10:50, 01-02-2024 / Laatste Update: 11:55, 01-02-2024

Bayern München ziet af van de komst van Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn. De Duitse kampioen haalt de aanvaller Bryan Zaragoza van Granada. De Spanjaard zou eigenlijk pas deze zomer komen, maar Bayern zocht naar een vervanger voor de geblesseerden Kingsley Coman en Serge Gnabry. Daarom is zijn transfer nu naar voren gehaald.

Coman is minstens acht weken uit de roulatie en ook Gnabry is sowieso nog drie weken uitgeschakeld. Om die reden zocht Bayern München naar een nieuwe flankspeler. De 22-jarige Zaragoza zou deze zomer naar München komen, maar de club haalt hem volgens BILD nu dus al eerder binnen.

Als het niet was gelukt om Zaragoza eerder naar Duitsland te halen, was Der Rekordmeister mogelijk doorgeschakeld naar Steven Bergwijn. Dat meldde ESPN eerder. Bayern had zich nog niet gemeld in Amsterdam en zal dat dus waarschijnlijk ook niet meer gaan doen. De aanvoerder kan komend weekend in de topper tegen PSV dus gewoon meedoen bij Ajax.

Bayern troeft PSV af om talent

Het is een drukke dag voor Bayern, want het maakte donderdag zelf al de komst van het 16-jarige talent Jonah Kusi-Asare bekend. De Zweedse aanvaller komt over van AIK. Kusi-Asare stond ook in de belangstelling van PSV, maar zij grijpen dus naast zijn komst.