Be the Bondscoach: wat moet de opstelling worden bij Nederland-Ierland?
i

Pro Shots

Be the Bondscoach: wat moet de opstelling worden bij Nederland-Ierland?

Martijn Baars • 11:26, 15-11-2023 / Laatste Update: 20:24, 08-01-2024

Het Nederlands elftal moet nog 1 wedstrijd winnen in de EK-kwalificatie en dan is Oranje zeker van deelname aan het EK van komende zomer in Duitsland. Ierland is zaterdagavond (20:45 uur aftrap) de tegenstander in de Johan Cruijff Arena. Dinsdag sluit Nederland de EK-kwalificatie af met een uitwedstrijd bij voetbaldwerg Gibraltar. De vraag aan jou is: welke opstelling zie jij graag tegen Ierland?

Kies je voor 'de beste 11' om zo alvast zeker te zijn van die kwalificatie voor het EK? Of geef je juist in eigen huis de kans aan nieuwe jongens zoals Thijs Dallinga, ervan uitgaande dat je uit bij Gibraltar sowieso ook wel wint?

De keeper: Bart Verbruggen

Eigenlijk is de keeper al zeker. Bondscoach Ronald Koeman heeft tijdens de persconferentie al gezegd dat Bart Verbruggen (Brighton) zal keepen tegen Ierland. Die keuze maken we dus vast voor jou.

De centrale verdedigers

Nathan Aké is er niet bij, hij is geblesseerd. Dus komt de verdediging er sowieso anders uit te zien. Jorrel Hato (Ajax) zit voor het eerst bij de selectie. Krijgt hij meteen speelminuten van je tegen Ierland of kies je voor de ervaring van bijvoorbeeld Stefan de Vrij of de in vorm verkerende Lutsharel Geertruida? Kies 2 verdedigers.

[poll id="3117"]

Linksback

Ervan uitgaande dat Oranje, net als de afgelopen duels met Frankrijk en Griekenland, weer 'gewoon' 4-3-3 speelt, hebben we een 'gewone' linksback nodig. Geen gegoochel met zo'n wingback als Daley Blind. Maar Blind is wel vaker ook 'gewoon' linksback geweest. Krijgt hij de voorkeur weer?

[poll id="3119"]

Rechtsback

Eigenlijk is de rechtsbackpositie sowieso al ingevuld door Denzel Dumfries. Hij is al maanden dé man in vorm bij Oranje met z'n assists en zelfs doelpunten. Maar een deel van het Oranje-publiek ziet ook graag Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen, koploper in Duitsland) op die plek. Wie kies jij?

[poll id="3121"]

Het middenveld

Niks geks, we willen gewoon je 3 favoriete namen voor op het middenveld. We zetten voor de vorm Daley Blind er ook bij, omdat hij er weleens gespeeld heeft. Maar er is keuze genoeg! Kies je voor 2 controleurs en 1 nummer 10? Of liever 1 controleur en dan iets aanvallender middenveld?

[poll id="3123"]

De aanval

Ook hier gaan we uit van een 4-3-3-systeem, vanwege de op het oog mindere tegenstanders en het gebrek aan verdedigers. Staat Wout Weghorst bij jou in de spits? Of kies je liever voor Cody Gakpo of zelfs Thijs Dallinga? En wie spelen er links en rechts om de spits heen?

[poll id="3125"]