Be the bondscoach: welke 11 spelers moet Frank de Boer opstellen tegen Gibraltar?
i

BSR Agency

Be the bondscoach: welke 11 spelers moet Frank de Boer opstellen tegen Gibraltar?

Martijn Baars • 15:58, 29-03-2021 / Laatste Update: 21:09, 05-01-2024

Er moet en zal dinsdagavond aan het doelsaldo gewerkt worden als het Nederlands elftal tegen Gibraltar speelt. Bondscoach Frank de Boer legt de lat al hoog door te zeggen dat Oranje minimaal 5 keer moet scoren tegen de nummer 195 van de wereld. In de afgelopen 30 WK- en EK-kwalificatieduels kreeg de voetbaldwerg 141 goals om de oren. Dat moet dus lukken.

Maar met welke spelers moet de bondscoach die doelstelling gaan halen? Die keuze leggen we jou voor in 'Be the bondscoach'. Welke 11 spelers zou jij willen zien op het kunstgras op Gibraltar? Stem hieronder in de polls!

De keeper

Hebben we eigenlijk wel een keeper nodig? Als je een doelpunt tegen krijgt tegen Gibraltar mag je je ogen uit je kop schamen. Dus kies maar wie het moet worden om dat te voorkomen!

[poll id="2182"]

De verdediging

Alle ballen naar voren! Dat is de doelstelling! Dus heeft het misschien ook geen zin om met 4 verdedigers te spelen. Beter is het om met een soort 3-5-2 opstelling te spelen, met heel aanvallend ingestelde backs. Owen Wijndal kan dat prima op links en Denzel Dumfries prima op rechts. Kies jij ook voor die optie? Of wil je 'voor de zekerheid' Matthijs de Ligt en Daley Blind centraal met 2 backs die de deur dichthouden?

[poll id="2183"]

of:

[poll id="2185"]

Het middenveld

Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong sowieso, nemen we aan. Maar wie wordt de 3e middenvelder? Liever iemand die kan scoren, zoals Davy Klaassen of Donny van de Beek. Of toch de verdedigende zekerheid van Ryan Gravenberch of Marten de Roon?

[poll id="2186"]

Met op de flanken:

[poll id="2187"]

en:

[poll id="2188"]

De aanval

Afhankelijk van of je 3-5-2 of 4-3-3 wil spelen, kun je ook kiezen voor een andere aanvalsstijl. Wat te denken van Luuk de Jong en Memphis Depay voorin, die dan bediend worden door de backs en het middenveld. Je zou ook nog kunnen kiezen voor bijvoorbeeld Steven Berghuis op rechtshalf als 'back' in plaats van Dumfries. Die heeft meer aanvallende kwaliteiten dan de rechtsback van PSV...

[poll id="2189"]

Tot slot: Weghorst in laten vliegen

Misschien is het nóg wel beter om Wout Weghorst gewoon voor dit duel in te laten vliegen en die in de spits te zetten. De man van Wolfsburg is in bloedvorm en kan in z'n eentje misschien al wel 5 keer scoren. Doen of niet?😉

[poll id="2190"]