Bende neemt toe bij 'probleemclub' Vitesse: Bazoer tegen PSV aangevallen door dronken sponsor
i

Pro Shots

Bende neemt toe bij 'probleemclub' Vitesse: Bazoer tegen PSV aangevallen door dronken sponsor

Bart van der Wijst • 15:08, 05-03-2022 / Laatste Update: 09:49, 07-01-2024

De problemen stapelen zich op voor Vitesse. Vrijdag was er natuurlijk de chaos rondom de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (uiteindelijk gestaakt), maar De Gelderlander peuterde een ander opvallend bericht los. Riechedly Bazoer zou een paar weken geleden zijn aangevallen door een dronken sponsor.

Dat gekke incident gegeurde tijdens de rust van de wedstrijd tegen PSV, die uiteindelijk met 5-0 verloren ging. "Immens gênant", verzekert algemeen directeur Pascal van Wijk. "Die man is geroyeerd als sponsor. Die willen we hier nooit meer zien."

Bazoer was niet bewust het doelwit. De dronkenlap had zich de catacomben in gewerkt waar Bazoer toevallig stond omdat hij gewisseld was. "We zijn zeer geschokt", aldus Van Wijk.

Probleemclub Vitesse

Er begint nu wel een patroon te ontstaan bij wedstrijden van Vitesse. Bijna iedere keer gebeurt er wel iets geks. "We gaan zeker kijken naar het fouilleren", reageert Van Wijk op al het vuurwerk dat de laatste naar binnen is gesmokkeld in het GelreDome.

"Het is wel lastige materie. We willen ook gastvrij zijn. En 100 procent controle wil niet zeggen dat er niks meer binnenkomt. Ik baal enorm. Vitesse heeft nooit de reputatie van probleemclub gehad. En de overgrote meerderheid zit helemaal niet in geweld. Die knokpartij op de tribune ontstaat, omdat goedwillende supporters anderen willen corrigeren.

Ik ga niet de hele Zuid-Tribune veroordelen. Dit gaat om een 20-tal raddraaiers. Daar zitten maatschappelijke en sociale achtergronden bij. Het effect van corona. Maar dat maakt allemaal niet uit. Die kleine groep misdraagt zich zo ernstig, dat we moeten optreden."