Benfica bezorgt Portugal extra coëfficiëntenpunten met plaatsing voor Champions League

Bart van der Wijst • 01:01, 24-08-2022 / Laatste Update: 02:43, 08-01-2024

Roger Schmidt en Benfica hebben de groepsfase van de Champions League bereikt. Over 2 wedstrijden werd eenvoudig afgerekend met het Oekraïense Dynamo Kiev: 5-0. Na de 2-0 vorig week werd het dinsdagavond 3-0 in Portugal.

Benfica liet bij vlagen aardige dingen zien en was simpelweg een maatje te groot voor Kiev, dat het vooral met jongens uit eigen kweek moet doen vanwege de oorlog in eigen land. De Oekraïeners gaan nog wel door naar de Europa League.

Eerste goal Neres

Bij rust stond de eindstand al op het scorebord, al hadden er na de pauze ook nog een hoop goals kunnen vallen. Door wat foutjes achterin konden Nicolas Otamendi en Rafa Silva scoren: 2-0. David Neres maakte de mooiste van de avond na een prima aanval, het was zijn 1e voor Benfica.

Bonuspunten

Dynamo Kiev kon Nederland een handje helpen in de strijd om de belangrijke coëfficiëntenranglijst. De Oekraïeners konden echter niet zorgen voor een stuntje en daardoor krijgt Portugal bonuspunten doordat Benfica het hoofdtoernooi bereikt. De Portugezen krijgen daarvoor 0.667 punten. Dat plus de overwinning zorgt ervoor dat Portugal nu 47.049.

Nederland staat er echter nog steeds een stuk beter voor: 48.800. Als alles voorspoedig verloopt kan Nederland deze week 1.400 punten bijschrijven, maar dan moeten PSV, FC Twente en AZ wel allemaal winnen.

Overige uitslagen play-offs Champions League:

Crvena Zvezda - Maccabi Haifa* 2-2 (4-5)

Viktoria Plzen* - Qarabag 2-1 (2-1)

* door naar het hoofdtoernooi