Berghuis ondergaat medische keuring: waarschijnlijk vandaag officiële presentatie
i

Pro Shots / Stanley Gontha

Berghuis ondergaat medische keuring: waarschijnlijk vandaag officiële presentatie

Martijn Baars • 13:26, 19-07-2021 / Laatste Update: 00:05, 05-01-2024

Steven Berghuis (29) is maandagmorgen begonnen aan de medische keuring bij Ajax. De verwachting is dat de veelbesproken aankoop later vandaag zal worden gepresenteerd door de landskampioen. Samen met de meeste andere Oranje-internationals begint Berghuis dinsdag aan zijn eerste training van het nieuwe seizoen.

Naast Berghuis genoten ook Maarten Stekelenburg, Jurriën Timber, Daley Blind, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen de voorbije weken van een vakantie. De meeste van de eind vorige maand op het EK gesneuvelde Oranje-internationals ondergaan vandaag de nodige testen, waarna ze dinsdag aan hun eerste training van het nieuwe seizoen zullen beginnen.

Tagliafico, Martinez, Klaiber, Alvarez en Antony

In de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar belegt Ajax vanaf zaterdag een 2e trainingskamp. De ploeg van trainer Erik ten Hag oefent in Duitsland eerst tegen Bayern München (16.30 uur), waarna de selectie doorreist naar het Oostenrijkse Bramberg. Ook de Argentijnse Copa America-winnaars Nicolás Tagliafico en Lisandro Martinez ontbraken de voorbije weken nog. De verwachting is dat zij in Oostenrijk de training zullen hervatten. Sean Klaiber is inmiddels met Suriname uitgeschakeld op de Gold Cup, terwijl Edson Álvarez daarin nog actief is met Mexico. De Braziliaan Antony neemt de komende weken met Brazilië deel aan de Olympische Spelen in Tokio.

Beladen transfer

Zijn nieuwe concurrent Berghuis zet later vandaag zijn handtekening onder een contract voor 4 jaar bij Ajax. De creatieve aanvaller komt over van aartsrivaal Feyenoord voor een bedrag dat kan oplopen tot 6,5 miljoen euro. Die beladen transfer doet veel stof opwaaien. Zo nam Feyenoord zondag nog afstand van een spandoek waarop Berghuis werd bedreigd.

'Spelen om de prijzen'

"Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer erg op zoek naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt”, stelde de aanstaande Ajacied, die tevens liet weten trots te zijn op de bijna 200 duels die hij voor Feyenoord speelde, vorige week al toen beide clubs melding maakten van de overeenkomst.