Berichten over Koeman die 'met spoed naar het ziekenhuis moest' zijn NIET WAAR
i

Pro Shots

Berichten over Koeman die 'met spoed naar het ziekenhuis moest' zijn NIET WAAR

Martijn Baars • 16:28, 28-05-2021 / Laatste Update: 12:20, 07-01-2024

Even schrokken we op, vrijdagmiddag rond 14.00 uur. Knip- en plakwebsites als Voetbalzone en Voetbalprimeur kwamen met het nieuws dat Ronald Koeman met spoed naar het ziekenhuis moest. Maar daar bleek even later niks van waar. Bronnen rondom de coach hebben aan onder andere het AD bevestigd dat de Nederlandse trainer 'kerngezond' in het vliegtuig naar Nederland zit om op familiebezoek te gaan.

"Het is totale onzin”, aldus Koemans zaakwaarnemer Rob Jansen. "Een president mag dit soort dingen ook helemaal niet zeggen, dat is schending van de privacy. Ronald heeft alleen zijn bloeddruk laten meten. Hij heeft een hartkatheterisatie gehad en wordt dus af en toe gecontroleerd. Meer is het niet.”

Diezelfde bronnen zeggen ook dat Koeman weliswaar even naar het ziekenhuis moest, maar dat dat puur een routinecontrole was. Koeman werd in mei 2020 nog wel met spoed in het ziekenhuis opgenomen omdat hij toen wél een hartaanval kreeg. Het ziekenhuisbezoek in Barcelona was dus puur ter controle of alles nog oke was en dat was het.

De geruchten ontstonden tijdens de persconferentie van FC Barcelona-baas Joan Laporta. Hij zou daarin hebben gezegd dat Koeman met spoed was opgenomen. Maar dat was gebaseerd op een bron uit Mexico, die dat als enige had gehoord.