Bij Feyenoord hebben ze het zogenaamd 'nog helemaal niet gehad' over Ajax-uit: 'Eerst winnen van PEC Zwolle'
i

Pro Shots / Mischa Keemink

Bij Feyenoord hebben ze het zogenaamd 'nog helemaal niet gehad' over Ajax-uit: 'Eerst winnen van PEC Zwolle'

Martijn Baars • 16:50, 12-01-2021 / Laatste Update: 21:02, 07-01-2024

PEC Zwolle als tussendoortje voor Feyenoord richting de Klassieker? Zo ziet het er op papier misschien uit. Maar in Rotterdam-Zuid vertelden ze in aanloop naar de midweekse confrontatie met Zwolle dat die tegenstander toch echt maar 1 van de laatste 8 competitiewedstrijden verloor.

Trainer John Stegeman staat gewoon 11e met zijn ploeg, al was de bekeruitschakeling tegen Excelsior uiteraard een forse tegenvaller. Afgelopen weekeinde nog beet AZ zich stuk op PEC Zwolle.

Spajic

Dick Advocaat kan kiezen, al zal de trainer er zeker geen wisseltruc van maken. Ajax-uit is voor hem pas echt leuk als eerst PEC Zwolle is verslagen en het gat tussen de rivalen maximaal 3 punten is. Uros Spajic viel uit tegen Sparta met hoofdpijn en een enkelblessure. Advocaat bekijkt woensdag of Eric Botteghin weer aan de bak moet of dat Spajic weer klaar is om te beginnen.

Ajax

Luis Sinisterra en Lucas Pratto moeten minuten maken om de vorm aan te scherpen en Ridgeciano Haps, die tegen Sparta maar een halfuur in actie kon komen na overleg met de medische staf, moet eveneens nog stappen zetten. "Maar de jongens geven alles, er wordt goed getraind", zegt Advocaat. "Over Ajax praten we niet, alles is gericht op winst tegen Zwolle."