Bijltjesdag in Spanje: 2 clubs ontslaan hun trainers
i

EPA

Bijltjesdag in Spanje: 2 clubs ontslaan hun trainers

Martijn Baars • 14:04, 12-01-2021 / Laatste Update: 20:47, 04-01-2024

Alavés en Huesca hebben allebei hun hoofdtrainer ontslagen. Huesca deed dat direct na de nederlaag tegen Real Betis (0-2). Michel Sanchez, die de club uit de regio Aragón vorig jaar als kampioen van de Segunda Division naar de hoogste afdeling leidde, moest vertrekken omdat de degradatienood hoog is. Ook Alavés stuurde om die reden Pablo Machin de laan uit.

Pablo Machin behaalde dit seizoen met Alavés slechts 18 punten en bivakkeert net boven de degradatiestreep, op de 16e plaats. 2 dagen na de nederlaag bij Cádiz (3-1) kreeg de coach zijn ontslag. Machin werkte slechts 5 maanden bij de Baskische club. In het verleden was de Spanjaard onder andere werkzaam bij Espanyol en Sevilla.

Huesca

Huesca staat met 12 punten uit 18 wedstrijden onderaan in La Liga. Michel Sanchez won dit seizoen pas 1 competitiewedstrijd en speelde 9 keer gelijk. Tegen Real Betis ging het maandagavond in de slotfase mis. De ploeg van Michel werd onlangs in het Spaanse bekertoernooi uitgeschakeld door derdeklasser Alcoyano. De 45-jarige Spanjaard leidde Rayo Vallecano in 2018 ook al naar de hoogste klasse. Hij werd het jaar erna ontslagen na een reeks nederlagen.