Bijzonder: supporter van Wolverhampton Wanderers valt in als vierde official tegen Brentford
Wolverhampton Wanderers / Pro Shots

Bijzonder: supporter van Wolverhampton Wanderers valt in als vierde official tegen Brentford

11:04, 18-01-2024

Een bijzondere situatie in de FA Cup-wedstrijd tussen Wolverhampton Wanderers en Brentford. Ross Bennett viel daar in als vierde official, omdat een grensrechter geblesseerd raakte. Maar Bennett is gewoon een supporter van de Wolves, die toevallig amateurscheidsrechter is.

Er werd langs de kant gevraagd of er iemand kon invallen als vierde official en toen bood Bennett zich aan. Hij was met zijn zoontje naar de wedstrijd gekomen. Toen de Wolves in de verlenging de bevrijdende 3-2 scoorden tegen Brentford, kon Bennett als enige niet juichen.

Iedereen zou tevreden zijn geweest over het geleverde werk van Bennett, die komend weekend weer ergens een jeugdwedstrijd van jongens onder de twaalf fluit. Na de wedstrijd sprak hij zelf met de BBC over zijn bijzondere belevenis. "Ik moet de enige Wolves-fan zijn die niet gejuicht heeft. Maar ja, het staat ook zo raar om als vierde man juichend langs de lijn te sprinten."

Grensrechter is in orde

Bennett liep na de wedstrijd ook nog even de kleedkamer voor de scheidsrechters in. Daar checkte hij of het goed ging met de geblesseerde grensrechter en dat bleek - naar omstandigheden - het geval te zijn.