Bizar! 'Racistische' official tijdens PSG-Basaksehir krijgt gewoon topwedstrijd cadeau om te fluiten
i

BSR Agency

Bizar! 'Racistische' official tijdens PSG-Basaksehir krijgt gewoon topwedstrijd cadeau om te fluiten

Martijn Baars • 13:30, 02-02-2021 / Laatste Update: 04:59, 07-01-2024

Sebastian Coltescu (op de foto in het groen) was een paar maanden geleden ineens wereldnieuws toen hij racistische opmerkingen maakte tijdens PSG-Basaksehir in de Champions League. De Roemeen was toen 4e official en zei onder andere 'negro' tegen assistent-trainer Pierre Webo van de Turkse club. Inmiddels loopt er een flink onderzoek naar de Roemeen, maar dat staat hem blijkbaar niet in de weg om nog steeds topwedstrijden te leiden.

De Roemeense journalist Emanuel Rosu meldt op Twitter dat Coltescu van de Roemeense bond de grootste wedstrijd van de nationale competitie mag fluiten. Woensdagavond is hij namelijk scheidsrechter bij de derby van Boekarest tussen Dinamo en FCSB (vroeger Steaua Boekarest).

Danny Makkelie

De wedstrijd tussen PSG en Istanbul Basaksehir werd in de 1e helft gestaakt na het racistische incident met Coltescu. De spelers van Basaksehir weigerden verder te spelen zolang de Roemeen nog bij de wedstrijd betrokken was. Aangezien de UEFA geen vervanger had, werd het restant van het duel uitgesteld en de volgende dag uitgespeeld. In de tussentijd werd de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie ingevlogen om de rest te leiden.