Bizarre slotfase bij PSG - St. Etienne: gelijkmaker in 90+2, winnende goal in 90+5

AFP

Martijn Baars • 17:39, 18-04-2021 / Laatste Update: 20:46, 05-01-2024

Paris Saint-Germain heeft ternauwernood geprofiteerd van het puntenverlies dat koploper Lille vrijdag leed met het gelijkspel (1-1) tegen Montpellier. De ploeg van coach Mauricio Pochettino won met 3-2 van Saint-Etienne en dankte die zege aan een doelpunt van Mauro Icardi in de 5e minuut van de extra tijd.

PSG, dat zich dinsdag ten koste van Bayern München plaatste voor de halve finales van de Champions League, begon zonder sterspeler Neymar die zijn laatste van een schorsing van 2 duels uitzat. Vanaf de tribunes zag hij hoe de Gabonees Denis Bouanga de gasten uit Saint-Etienne in de 78e minuut op voorsprong zette. Mbappé maakte een minuut later al weer gelijk en leek het duel in de 87e minuut te hebben beslist via een benutte strafschop. Romain Hamouma slaagde er in de extra tijd in gelijk te maken en nog was het niet gedaan in Parijs, waar de Argentijn Icardi voor de ongelooflijke ontknoping zorgde.

1 punt op Lille

Het was de climax van een bijzondere slotfase in het Parc des Princes. Dankzij de winst verkleinde PSG de achterstand op Lille tot 1 punt. Bij PSG speelde Mitchel Bakker het hele duel. Xavi Simons bleef on de bank.