Blessureproblematiek bij Ajax stapelt zich op: John van 't Schip noemt nieuw blessuregeval
i

Getty Images

Blessureproblematiek bij Ajax stapelt zich op: John van 't Schip noemt nieuw blessuregeval

Rick Kraaijeveld • 17:19, 24-11-2023 / Laatste Update: 03:00, 05-01-2024

John van 't Schip gaf vrijdagmiddag een persconferentie in aanloop naar het duel met Vitesse van aanstaande zaterdag. Hij ging in op de blessures die er bij Ajax zijn en hoe de stand van zaken was na een interlandperiode. Niet per se goed nieuws, er is namelijk weer een blessuregeval bijgekomen.

Allereerst wat goed nieuws: onder andere Gerónimo Rulli is weer fit, maar of hij speelt is maar de vraag. "Rulli is fit, maar die heeft weinig gekeept en Diant Ramaj doet het goed", zei Van 't Schip. Ook voorin lijkt het beter te gaan. "Steven Bergwijn en Steven Berghuis gaan goed."

Blessures

Toch zijn er wat twijfelgevallen voor zaterdag. "Brian Brobbey is een twijfelgeval, dus dat moeten we afwachten. Josip Sutalo is een twijfelgeval, hij kwam niet fris terug uit de interlandperiode. Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen zijn langere tijd geblesseerd", zei de Ajax-trainer.

Silvano Vos zal bij Jong Ajax meetrainen, Amourricho van Axel Dongen lijkt ook weer op de weg terug te zijn. Devyne Rensch was ook eerder een twijfelgeval, maar daar was Van 't Schip wel positief over. "Rensch heeft woensdag gewoon weer getraind en dat ziet er goed uit. Dat kan wel eens gebeuren dat je je een paar dagen wat minder voelt."